μητρικό ένστικτο
Εμπιστευτείτε το μητρικό σας ένστικτο

Εμπιστευτείτε το μητρικό σας ένστικτο. Ως νέες μαμάδες θα λαμβάνετε συμβουλές από γιατρούς, οικογένεια, φίλους και πολλά άλλα – οπότε γιατί να μην λάβετε τις συμβουλές από το ένστικτο και την καρδιά σας; Τα ένστικτα της μητέρας ισχύουν πάντα.

Οι συμβουλές μας για τις νέες μαμάδες:

Όλα τα βιβλία συμβουλών για νέους γονείς στον κόσμο δεν θα σας προετοιμάσουν για όλα όσα έρχονται. Αλλά ξέρετε τι είναι καλύτερο για το μικρό σας και το ένστικτό σας είναι εκεί για κάποιο λόγο. Πήγαινε με το ένστικτό σου, μαμά!

Ως νέος γονέας, απορροφάτε τόσες πολλές πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι εύκολο να φτάσετε σε «υπερφόρτωση». Ο γιατρός του μωρού σας το γνωρίζει αυτό και γι’ αυτό πολλοί γιατροί αποφεύγουν να σας δίνουν πάρα πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα. Μπορεί να σας καθοδηγήσει σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.

Αλλά κάθε φορά που είστε περίεργοι για ένα συγκεκριμένο θέμα ή χρειάζεστε συμβουλές, ενημερώστε τον γιατρό του παιδιού σας. Το πιθανότερο είναι ότι έχουν μεγάλη εμπειρία με το θέμα και θα χαρούν να σας προσφέρουν καθοδήγηση.

Μόλις γίνετε μια έμπειρη μαμά που τα έχει δει όλα, μπορεί ακόμη και να πιάσετε τον εαυτό σας να μοιράζεστε μερικές από αυτές τις “εμπιστευτικές” συμβουλές με άλλες μαμάδες και μπαμπάδες.

Περισσότερα
Άρθρα