ολιστικη περιποιηση

Σκοπός της καθημερινής ρουτίνας της επιδερμίδας μας, είναι η βελτίωση της όψης της.

Εστιάζουμε στα σημεία του δέρματος μας που έχουν περισσότερη ανάγκη ώστε να τα “δουλέψουμε” και εν συνεχεία να τα καταπολεμήσουμε.

Πολύ σημαντική είναι η συνέπεια χρήσης του κάθε προϊόντος καθώς όλα χρειάζονται το χρόνο τους για να αποδώσουν και να αποκομίσουμε τα οφέλη του.

Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ αλλά δεν υπάρχει κανένα προϊόν άμεσης επιδιόρθωσης. Οπότε χρειάζεται συνέπεια και υπομονή και θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό να μην τα παρατάμε.

Οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν από ηλικία σε ηλικία καθώς και σε περιόδους που χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη προσοχή, όπως αυτή της εγκυμοσύνης!

 

idamate

Πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας πρωί βράδυ σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα το βράδυ που έχει συσσωρευτεί βρωμιά, διαφόρων ειδών ρύποι, καυσαέριο καθώς και προϊόντα μακιγιάζ που επίσης επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας. Είναι προφανές πως ο καθαρισμός του προσώπου μας πριν πέσουμε για ύπνο πρέπει να γίνει πάση θυσία.

Ο πρωινός καθαρισμός είναι επίσης σημαντικός καθώς κατά τη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου, το δέρμα ανανεώνει τα κύτταρα του και αναπλάθεται. Η διαδικασία αυτή παράγει απεκκρίματα

που σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και το σμήγμα που εκκρίνεται καθιστά το δέρμα ιδιαίτερα “βαρύ”. Με τον καθαρισμό απαλλάσσουμε το δέρμα μας από ιδρώτα, σμήγμα, υπολείμματα προϊόντων

που χρησιμοποιήσαμε το βράδυ και το αφήνουμε καθαρό για να δεχτεί την περιποίηση που θα του προσφέρουμε ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Η ενυδάτωση του δέρματος μας είναι απαραίτητο να γίνεται αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας. Αρχικά με την εφαρμογή ορού και μετά με την κρέμα μας. Διατηρεί το δέρμα λαμπερό δίνοντας του τα απαραίτητα θρεπτικά κι ενυδατικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις ένα υγιές δέρμα ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Η αντηλιακή προστασία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο ήλιος είναι επιβλαβής για το δέρμα. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Η επιλογή του αντηλιακού πρέπει να γίνει με βάση τον τύπο επιδερμίδας μας και φυσικά τον δείκτη προστασίας. Κατά του καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι υψηλότερος απ’ότι το χειμώνα.

Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας σε οποιαδήποτε ηλικία και περίοδο της ζωής μας.