βοήθεια στη νέα μαμά
Ζητήστε βοήθεια νωρίς και συχνά – και μην αισθάνεστε ένοχες γι’ αυτό

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτείς ότι χρειάζεσαι βοήθεια. Μερικές φορές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν τη μητρότητα να μοιάζει με παιχνιδάκι. Είναι όλα άψογα… το μακιγιάζ, οι καθαρές κουζίνες, το υγιεινό πρωινό και το τέλεια φουσκωμένο σπιτικό ψωμί. Όμως στα “παρασκήνια” τα πράγματα εκτυλίσσονται διαφορετικά. Η ανατροφή των παιδιών είναι όμορφη, αλλά είναι επίσης και δύσκολη, κουραστική και ακατάστατη. Επομένως, μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.

Οι συμβουλές μας για τις νέες μαμάδες:

Το να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε δεν είναι σημάδι αδυναμίας, είναι σημάδι δύναμης. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πότε τα αποθέματά σας μειώνονται και να ξέρετε πώς να τα γεμίσετε ξανά. Ίσως σε κάποιον από τους φίλους σας αρέσει να μαγειρεύει και προσφέρεται να σας βοηθήσει με ένα γεύμα. Ίσως οι γονείς σας μπορούν να προσέχουν το μωρό ενώ εσείς κάνετε ένα ντους και ή ξεκουράζεστε.

Από την οικογένεια και τους φίλους σας μέχρι τον παιδίατρο του μωρού σας – μην αισθάνεστε άσχημα να ζητάτε βοήθεια. Συνήθως όταν κάποιος θέλει να προσφέρει, ανυπομονεί πραγματικά να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς.

Περισσότερα
Άρθρα