γιατι κλαίει το μωρό
Γιατί κλαίει το μωρό;

Γιατί κλαίει το μωρό;

Όταν τα μωρά κλαίνε, συνήθως υπάρχει ένας καλός λόγος. Μπορεί να είναι πεινασμένα, να έχουν αέρια ή να χρειάζονται στεγνή πάνα – και πολύ σύντομα θα αρχίσετε να γνωρίζετε τα διαφορετικά κλάματά τους. Αλλά μερικές φορές μπορεί να κλαίνε ακόμα και όταν φαίνεται ότι έχουν ικανοποιηθεί όλες οι ανάγκες τους.

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να πιστεύετε ότι υπάρχει μια επιστημονική απάντηση στο ερώτημα γιατί κλαίει το μωρό, αλλά οι γιατροί συμφωνούν ότι μερικές φορές τα μωρά απλά κλαίνε χωρίς λόγο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το κλάμα είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν τα βρέφη.

Μπορεί απλώς να αναζητούν την αγκαλιά σας ή ίσως πειραματίζονται με τις νέες επιλογές επικοινωνίας τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι απολύτως φυσιολογικό τα μωρά να κλαίνε, όσο και αν ο τρόπος επικοινωνίας τους αγχώνει τους νέους γονείς!

Είναι φυσικό να ανησυχείτε από το κλάμα του μωρού σας. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλός μας είναι φτιαγμένος να αντιδρά σε αυτό το ερέθισμα καθώς η φύση προνόησε ώστε να μας κάνει προσεκτικούς φροντιστές. Αλλά αν έχετε ήδη δοκιμάσει όλα τα συνηθισμένα πράγματα που καθησυχάζουν το μωρό (τάισμα, ρέψιμο, καινούργια πάνα), τότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και αντιμετωπίστε την καταιγίδα προσφέροντάς του απλώς την αγκαλιά και την ηρεμία σας. Είναι επίσης εντάξει να αφήνετε το μωρό σε ένα ασφαλές μέρος για σύντομες χρονικές περιόδους όταν χρειάζεστε λίγο χρόνο για να ανασυγκροτηθείτε.

Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας… Το μωρό συνήθως θα επανέλθει σύντομα σε ηρεμία και μαζί του θα ηρεμήσει και η αγωνία σας. Εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή στο πόσο συχνά κλαίει το μωρό σας, ή αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι πάντα καλή ιδέα να μιλήσετε με τον παιδίατρο σας. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει ανόητη ερώτηση και ανησυχία!

Περισσότερα
Άρθρα