ερωτήσεις της νέας μαμάς
Οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις της νέας μαμάς και του μωρού

Οι ερωτήσεις της νέας μαμάς δεν απαντιούνται πάντα από τις μηχανές αναζήτησης. Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο εκμάθησης, αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιείται με σύνεση. Το Internet γενικά δεν αντικαθιστά έναν εκπαιδευμένο ιατρό.

Θυμάστε εκείνη τη φορά που αναζητούσατε στο Google ένα σύμπτωμα που βιώνατε και βρήκατε κάθε πιθανή διάγνωση καταστροφής και θλίψης;

Τα συναισθήματα αυτά διογκώνονται για τους γονείς, καθώς η αναζήτηση των συμπτωμάτων του πολύτιμου μωρού τους, έχει τη δυνατότητα να τους οδηγήσει σε ένα εντελώς νέο είδος πανικού – και συχνά άσκοπα. Τις περισσότερες φορές υπάρχει μια απλή εξήγηση για το σύμπτωμα που παρατηρείτε και ο γιατρός σας μπορεί να σας την δώσει.

Οι συμβουλές μας για τις νέες μαμάδες:

Όταν αναζητάτε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αξιόπιστες και έγκυρες πηγές. Επίσης, προσέξτε να μην χαθείτε στην δίνη διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ γονιών όπου μπορεί να είναι εύκολο να λάβετε συμβουλές των οποίων την εγκυρότητα δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Η επικοινωνία με άλλες μαμάδες στο διαδίκτυο ή η ανάγνωση των νημάτων ενός γκρουπ μπορεί να είναι μια χρήσιμη και υποστηρικτική πηγή μερικές φορές, αλλά δεν είναι πηγή ιατρικών συμπερασμάτων και συμβουλών.

Αναζητήστε ιατρικές πληροφορίες και συμβουλές αποκλειστικά από τον γιατρό του παιδιού σας.

Όταν επιλέγετε γιατρό για το μωρό σας, είναι χρήσιμο να βρείτε κάποιον με τον οποίο νιώθετε άνετα να μιλάτε και να του εκφράζετε τις απορίες σας, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Περισσότερα
Άρθρα