θηλασμός εύκολος
Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος

Το ότι είναι η φυσική μορφή σίτισης ενός βρέφους ο θηλασμός, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολος. Υπάρχει συχνά η προσδοκία ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι δεύτερη φύση για τις μαμάδες και τα μωρά. Αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει τις μητέρες να αισθάνονται ενοχές, εάν δεν μπορούν να θηλάσουν ή αν επιλέξουν να μην θηλάσουν το μωρό τους.

Η αλήθεια είναι, ότι η εμπειρία  είναι διαφορετική για κάθε δυάδα μαμάς- μωρού… και αυτό είναι εντάξει. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές στο ταξίδι του θηλασμού που μπορεί να προκαλέσουν εμπόδια και άγχος στην πορεία. Και ακόμα κι αν όλα πάνε ομαλά, υπάρχει ακόμα μια καμπύλη μάθησης. Όλα αυτά  είναι φυσιολογικά και συχνά χρειάζονται χρόνο. Μην τα παρατάς.

Οι συμβουλές μας για το θηλασμό για τις νέες μαμάδες:

Το μόνο που έχει σημασία είναι να πάρετε την καλύτερη απόφαση για εσάς και το μωρό σας. Ενδυναμώστε τον εαυτό σας με πληροφορίες, ώστε να κατανοήσετε τις επιλογές σας και να αισθάνεστε σίγουρες για αυτές.

 

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να θηλάσετε, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού και από τον/ην παιδίατρό σας. Με τους κατάλληλους συμβούλους στο πλευρό σας, η καμπύλη μάθησης θα είναι πιο ομαλή για εσάς και το μωρό σας και ο θηλασμός θα γίνει πιο εύκολος πιο γρήγορα. Μην ξεχνάτε να τρώτε καλά, να ενυδατώνεστε πολύ συχνά και να κοιμάστε όσο μπορείτε περισσότερο.

 

Τέλος, προσπαθήστε να μην αφήσετε τις εξωτερικές πιέσεις να σας φτάσουν. Δεν είστε κακές μητέρες αν δεν μπορείτε ή αν επιλέξετε να μην θηλάσετε. Δεν είστε υπερβολικές εάν θηλάζετε μέχρι το παιδί σας να είναι δύο ετών. Δεν είστε εγωίστριες αν αποφασίσετε να σταματήσετε το θηλασμό. Το γεγονός ότι προβληματίζεστε για αυτή την απόφαση σας κάνει ήδη μια υπέροχη μαμά.

 

Περισσότερα
Άρθρα